úterý 11. září 2012

Testování přijímačů.....kouněte jak na tom je ten váš...

Na stránce http://www.sherweng.com/table.html  je pěkná tabulka. Jsou tam seřazeny transceivry/přijímače dle kvality. Kvality přijímačů se řadily podle dynamického rozsahu. Jedná se o významný parametr, podle kterého se dá určit kvalita RX části.
Na prvním místě je jak jinak než Elecraft  v tomto případě KX3 :

Dokážu si to velmi dobře představit na sotu, na dovolenou, výkon 10W. Trochu mi vadí absence 2m a 70cm. Momentálně cena okolo 27 000 kč to ale Elecrafti docela ulítli. Takže asi budu dál tahat s sebou FT-817, která je již na trhu již téměř 11 let!!!!!

Na druhém místě pak kombajn od fy Yaesu  FTDX-5000D:

 Na horním obrázku s přidaným spektrálním analyzátorem.

Icom 756PRO je například momentálně na  56 místě v pomyslném žebříčku kvalit s pouhými 71 dB dynamiky  /2kHz space.  Je zajímavé si všimnout, že zařízení typu FT-897/857/817 si v tabulce nenašly místo. Můj oblíbený FLEX-1500 je na dvanáctém místě. Ale každou chvíli se objevuje něco nového, pořadí se mohou kdykoliv změnit. U těch uvedených v tabulce jen směrem dozadu :-)

Já osobně si myslím, že polovina úspěchu je jak se říká mezi židlí a mikrofonem a  hlavně v anténě. I na "krystalky typu FT-817 se dá udělat pěkné spojení.
   Aneb jak se říká  "dobrej muzikant  dobře zahraje i na špatnej nástroj."
Na druhé straně pokud má někdo obě ruce levý a anténu stočenou pod kobercem ani kombajn typu FTDX-5000D mu nepomůže.  Takže ty tabulky a honění IMD, a dynamiky u RXů nemůžeme brát až zas tak vážně. Ale o něčem se psát musí.......

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud budete cokoliv psát, prosím zdržte se vulgárních výrazu. Vše ostatní se dá akceptovat :-)