sobota 10. září 2016

Holice 2016

Tak. Já po jednadvacáté, o5 se mnou jel můj syn Martin a syn mé sestry Lukáš. Oba se na akci moc těšili, letos chtěli být na place dva dny. Zajistil jsem tedy ubytování  v SPS auto - v domově mládeže.
V pátek ráno jsme vyjeli v 4:00 hod, můj syn ač to bylo poměrně brzy vylétnul z postele jako nikdy. Kéž by takhle vstával i do školy.


Oba kluci s visačkami, Luky patrně letos naposledy zdarma....



Já 70 kč na oba dny - vyfasovat spínací špendlík ..



a hurá na plac!
Všichni jsme měli PMR  a byli v kontaktu. I když spojení občas vázlo - někdy musím klukům osvětlit zásady rádové komunikace.  Zvlášť v prostředí, kde je rádiový smog , na jednom kanále je mnoho podskupinn
(a vzájemně se rušíme, aniž bychom o tom věděli - CTCSS )
  musí být spojení ve stylu potvrzování - rozuměl jsem ... atd...






Tady Martin skoupil několik motorů s převodovkou - k Merkuru se budou hodit.
Za 35 kč elektromotorek s pěknou robustní převodovkou do pomala.  Luky ukořistil větší , původně stěračový motor.



 Nutná zastávka u auta, které bylo zaparkováno cca 200m od vstupu na burzu. Povinně napít, najíst, namazat proti spálení od sluníčka a hurá zase na plac!



Tady jsme nakoupili zásobu nůžek, peánů a pinzet. Zejména nůžky po loňském nákupu obdivovali v celé rodině, tak jsme letos v tomhle stánku opravdu něco utratili. Nůžky výborné, běžně se podobné prodávací okolo 200-300 kč.




Výprodej součástek - tady byli kluci pečení-vaření! Hodně zajímavých věcí za zajímavé ceny, i já koupil nějaké Nipon elyty různých kapacit. Ostatně letos jsem měl v plánu se zásobovat elektrolytickými kondíky všech různých kapacit. Množí se průmyslová elektronika, kde je nejčastější a téměř jedinou závadou vadný/vyschlý elektrolyt.  Je nejlépe preventivně vyměnit všechny, nicméně nákup kvalitnějších kapacit se dnes  poněkud prodraží. Jinde jsem nakoupil i krabice s páskovanými kondíky v počtu 2000ks   za zlomkovou cenu nových! Kontrolní namátkové měření doma ukázalo, že budou všechny OK  :-)







Druhý den parkujeme o5 kousek od vstupu, ve stínu pod stromem. Na plac jsme přišli trochu pozdě, poněkud déle nám trvalo vypravit se z domova mládeže.


Rok od roku návštěvnost menší. Kdeže jsou ty doby, kdy člověk nemohl projít davem a  stále do někoho narážel. Asi se už opakuju , ale podobné tendence jsou vidět i ve Friedrichshafenu a jinde... SRI

















Zajímavý stánek s fotovoltaikou. 40W amorfní panel za 1000 kč - pěkná cena.
A 20W malý kousek za 800kč. Luky měl zálusk, ale nakonec nekoupil.
A udělal dobře, panel, co už měl doma jsme kontrolovali a dává potřebných 90-100mA, které dávat má.


Na obědě v místní restauraci. Osvěžení - fofola. Luky prohlásil, že si příští rok udělá koncesi.
Zahrnu ho nějakou literaturou a možná, že už příští rok bude mít v Holicích vlastní volačku. Předpoklady k tomu má, no uvidíme. Martin má ještě času dost, ale za těch 5 let .... no uvidíme!!!!! OK1MK má připravenou, zatím je na mě :-)







Zde se vykupoval elektrošrot - letošní výkupy byly ve znamení sat receivrů. Skylink přešel na HD vysílání a rázem jsou tisícovky nepotřebných SD přijímaču. A kde jinde by se měly objevit?



V sobotu v 15:00 hodin odjíždíme, s sebou nabíráme jednoho pasažéra, který přijel z Šumavy vlakem.


Příští rok kluci jednoznačně chtějí zase , mají to jako malé Vánoce. Asi se nebudu muset přemlouvat a o5 vyrazím s nimi.  Takže snad naviděnou v Holicích v roce 2017!!!!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud budete cokoliv psát, prosím zdržte se vulgárních výrazu. Vše ostatní se dá akceptovat :-)