pondělí 11. června 2018

Friedrichshafen, tembulding , dronfest, závod mládeže, MW závod…



   Letos jsem to měl hezky naplánované.  Cesta do Friedrichshafenu měla být spojená  s melouchem v 9A ve formě instalace SAT a LAN rozvodů v jednom apartmánu - domečku v Rabacu.  Ukecal jsem k tomu Frantu OK1FKT, plán byl takový, že z Německa to projedeme až do Rabacu. A že si tam uděláme i malou dovolenou s koupáním. Chtěl jsem táhnout i člun s tím, že bych ho tam někde nechal a využil při následné rodinné dovolené v červenci.
   
     Jenomže člověk míní a život mění.  Když jsem všechno několika e-maily domluvil, zařídil dovolenou, přišla zpráva, že objekt se bude prodávat a že ten melouch padá. Možná noví majitelé. Mají na mě kontakt, ale kdo ví co bude dál.
     Aby to nebylo málo, tak přesně v termínu 1-2. června se v Plzni koná náš oblíbený Dronfest. Loni jsme ho navštívili a byla to perfektní akce. No co, holt  letos Dronfest oželím.  Jenomže  zjišťuji , že v sobotu je i závod mládeže, na který jsem  určitě plánoval účast Martina. Bohužel v termínu  PD  už máme rodinný program, takže by to byla jediná akce, kdy si Martin sáhne na mikrofon. 
      
   A pak už to šlo ráz na ráz. Ve firmě naplánovali teambulding 31.5-1.6 a info od Milana OK1MJG, že už se do auta nevejdu protože sehnal náhradníka rozhodlo, že letošní Friedrichshafen oželím.  Svět se nezboří, nebyl jsem ani předloni. Nakonec zjišťuji , že v den konání setkání ve Friedrichshafenu  se jede ( so-ne ) mikrovlnný závod YARU, takže tam prý určitě  nebude taková účast jako obvykle. Na webu pořadatel přislíbil, že příští rok bude setkání jako obvykle v dobu letního slunovratu. Konkrétně  20-23. červen 2019 , takže se to naštěstí nekreje s vysvědčením ani s  HAM aktivitami. Neboli by to mohlo být v "plné síle" .. Takže snad příští rok.


V každém případě jsem letošní HAM setkání ve Friedrichshafenu definitivně odpískal.
Zrušil dovolenou a  ve čtvrtek jsem odjel na Moravu na plánovaný firemní teambulding  do hotelu Medlov. Mimochodem zajímavé prostředí s poměrně vysoko ležícím Medlovským rybníkem. 



Dýchla na mě atmosféra let 80-tých, kdy jsem jezdil s rodiči na dovolenou na různé "ROH" ubytovny. V podobném stylu je hotel Medlov – jakoby se tam čas zastavil a poslední úpravy proběhly v hluboké totalitě. Ne že by snad vybavení bylo zastaralé , ale ta atmosféra socialistických staveb čišela doslova z každého rohu. 


Jestli  někdy někdo pojedete kolem, doporučuji tam přibrzdit… http://www.medlovhotel.cz/
Jo a docela dobře tam vaří!!!

 V pátek 1.6. odpoledne  jsem se vracel domů a mluvil s Pavlem OK1PVT. Poslal pár fotek přímo z haly ve FH.



 V sobotu ráno jsme pak s Martinem odjeli do Plzně na Dronfest. 

    Sobotní plán byl dopolední návštěva celé výstavy a odpoledne okolo 14:00 přesun na Koráb. Tam se má odehrát závod mládeže. Původně s námi měl jet ještě Lukáš i Janička jako loni, ale rodiče jim to nakonec „zatrhli“, takže jsme odjížděli jen s Martinem. Byli jsme tam cca v 9:30 tedy asi půl hodiny před oficiálním otevřením.

 Asi nemá cenu Dronfest v Depu 2015 v Plzni nijak rozsáhle popisovat.



 Kdo tam nebyl by stejně nepochopil a já  nejsem schopen popsat tu spoustu úžasných technických zázraků , kterých je každý rok víc a víc.
 Snad jen pár fotografií z nezapomenutelné akce......




          V místě i bohatý program pro děti....Martin si jen tak cvičně složil vlaštovku.
Mimochodem zvládají to děti ve vašem okolí? Jen tak z "oleje" bez pomoci internetu?  







 Asi největší zážitek pro Martina byl letecký simulátor, ve kterém se Martin proletěl. Tady je video:     https://youtu.be/hRCpEZa0Bv4



Celé se to hýbe tak jak Martin kroutí kniplem, tři monitory vepředu dělají spolu s temným pozadím dojem pravého výhledu z leteckého kokpitu. Sedadlo pilota a monitory jsou na třech pohyblivých ramenech, takže pilot má podobné pocity , jako v opravdovém letadle.

   Martin si také jako úplně první v sobotu vyzkoušel malý dron (TELLO )  od firmy Telink:
                                       https://youtu.be/vBj5DDwSvGY


...a získal certifikát k jeho řízení:




Zúčastnili jsme se také FPV závodů vedle areálu výstaviště. Sluníčko pražilo celý den, takže trochu unavení jsme  okolo 14:00 hod  odjížděli směr Koráb u Kdyně.
Martina ještě čekal Radioamatérský závod mládeže.


Dronfest je velmi pěkná a zajímavá akce, veliké díky patří pořadatelům za opětovné uvedení v tomto roce. Už se těšíme na příští rok!!!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud budete cokoliv psát, prosím zdržte se vulgárních výrazu. Vše ostatní se dá akceptovat :-)