sobota 31. srpna 2024

Holice 2024

 Na letošní Holice jsme odjížděli z Klatov v 5 ráno , v autě můj synek Martin a Lukáš ( syn mé sestry ) . Cestou jsme v Praze přibrali Šimona ( Štěpána - Lukyho kamaráda ze školy).  Dorazili jsme na místo těsně před 8 hod. A samozřejmě už nebylo kde zaparkovat, takže ke vstupu jsme to měli malou procházku. Vsupné letos 90kč. 

K visačce byl i spínací špendlík...

Hned ráno jsem potkal Michala OK1LPD, který přijížděl, následně na place Milana OK1MJG s jeho YL. 

Z Klatov byl ještě v Holicích Mirek  OK1XBE se svojí YL. 

Na burze byl i Karol OM7ARK, zapomněl jsem se s ním vyfotit..  Karol je stálice na těchto akcích, možná se uvidíme v EGGELFELDENU. Karol mi věnoval pěkné LED svítidlo, už má svoje místo u Martina v dílně. Moc pěkné, úžasně to svítí!  Dvě 12V LED lišty co jsem také dostal plánuji do pokoje kde mám pracovnu a do kuchyně. Karle dík!



Během pátka dorazil i Martinovo kamarádi: Matyáš z Budíškovic, Viktor z Ostravy a Michal z Krkonoš. Bohužel jsme celkovou fotku neudělali a v sobotu  stihli jen foto bez Viktora a Matyáše. Michal letos přespával z pátka na sobotu kousek od Holic. My měli letos spaní zajištěné v Holicích. Letos chyběl Franta OK1FKT a Pavel OK1PVT.



Na burze relativně prázdno.  Vzpomínám na dobu, kdy se nedalo hnout, co bylo lidí.  Letos bylo opět slušné vedro. V pátek veše jsme nešli ani na večeři, minimálně já jsem toho měl dost a usnul v zápětí po sprše..

Stánky, kde se prodávalo na "kila". 1kg/200kč.



Prodej na váhu :-)


Krásné spínané zdroje z TLKM. techniky...


Tenhle stánek mě také zaujal. Nádherné panenky...


Michal ukořistil zajímavý portrét... stál pouhých 200kč. Originál, který jsme znali ze základní školy. 

Až bude Michalovi tolik co mě ( a přestane kouřit ) možná ten portrét prodá za několikanásobek té pořizovací ceny.



Samoobsluha...






GU50 jsou teď v kurzu, staví se z nich nf zesilovače.... Hi.   Tady byla GU-50 za padesát.


Pěkný výsuvný stožár...


Michal ve svém voze... v neděli přijel jeho kamarád Jakub.  Zajímá se o analogovou techniku. Michal si do auta pořídil CB.


K vidění krásné kousky.






Články 26650 za 85 kč...


Stejné byly u jiného prodejce dostupné za pouhých 20kč!!!  Vezli jsme domů hodně kousků, 20 z nich pro Frantu OK1FKT. Jednalo se o nové články.

Kapacitní test doma ukázal 3800mAh. Krása za ty peníze...



Jeté, vytěžené 18650 za 30 kč... Proč? Na place byly jinde  nové 26650 za 20 kč.... :-)



Podobný stroj s i3 jen za za 400 kč jsem zakoupil... Jede, jen má HDD v čudu.a chybí napájecí adaptér. 

Doma dostal 250GB sata SSD a vše OK. Je to po kuřákovi a trochu to je stále znát... Rozborka , vyčištění a dotane pár dnů na balkóně jako ozdravnou "odpachovací" kůru.


U některých  ze stánků byly k vidění podobné "samoobslužné" cedule..




Luky s Martinem....


Obchudek pro YL..

Je libo ponožky?



K vidění byly i zajímavosti netechnické, tuto zmijatici jsem si musel vyfotit...

Sobotní fotografie chvíli před odjezdem....  Chybí Mates a  Viktor... v sobotu už nebyli, odjížděli v pátek večer.


 Je třeba dodržovat pitný režim...



Sobota 14:00 hod ..  Prázdno..


 
 
Zato naše auto úplně plné, nejvíc věcí vezl Martin, většinu vyavače od kamarádů...


Takhle naložení jsme se vraceli v neděli domů. Cestou jsme se stavěli ještě u jednoho prodejce notebooků. Martin si pořídil malý ThinkPad s i3 11 generace a Luky se  Štěpánem si také vzali po jednom kousku Lenovo a DELL.

Krásný stoje za pěkné peníze, již s W11..  To byl asi největší nákup, nicméně i další drobnosti, které jsme přivezli potěšily. V Holicích lze stále nakoupit věci za krásné ceny, ovšem na druhé straně jsou prodejci, kteří mají cenovky neúměrně vysoké. Nevím, proč tam vlastně prodávají, když většinou vše zase vezou domů.  I staříci už se naučili nakupovat z Číny, na Ali...  Předražené kousky  od překupníků v Holicích už nejspíš nikoho neosloví...


Domů jsme dorazili ve 20:00, odvezli cestou ještě Štěpána a Lukyho. Cesta každého vyšla  z Klatov do Holic a z5 na cca na 280 kč. Celkem hezká akce, i když lidí a stánkařů ubývá, ta atmosféra je fajn. Kluci měli radost, popovídali jsme a jsme zas plnějí o pár zážitků. Nashledanou snad příští rok!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud budete cokoliv psát, prosím zdržte se vulgárních výrazu. Vše ostatní se dá akceptovat :-)