neděle 2. června 2019

Dronfest Plzeň 2019

    Jako každý rok jsme navštívili se synem Martinem DRONFEST v Plzni.  Opět v "DEPU" , nicméně teď ne přímo v objektu haly , ale ve stánkách okolo.

        Tradičně vystavují přední firmy vyrábějící drony, k vidění například i stánky malých dodavatelů, firem a škol ( SPŠE Plzeň )

Pár fotografií z akce:


Hned při pakování jsme viděli tento vůz - Ford Ká  - v desingové úpravě. A bylo jasné, že jsme správně.



Další zajímavé vozítko...




Na velkém hřišti závody koptér :


Celý prostor obehnaný sítí kvůli bezpečnosti přihlížejících:



Fy Telink předváděla své nejmenší TELO, půjčovala k vyzkoušení i dětem:


ROTORAMA  půjčoval dětem malinké drony a vznášedla, prakticky stále tam byly fronty dětí jaký byl zájem.
Klobouk dolů před autory a pořadateli právě téhle půjčovačky. Prakticky stále dokola dobíjeli baterie, opravovali drony po četných haváriích. Některé děti neměly s řízením dronů žádné zkušenosti, takže první seznámení bylo ve stylu plný plyn - náraz do stropu  a pád na zem. A tak stále dokola. Takže technici trpělivě opravovali, vyměňovali....







Vznášedla:






V místě velká výstava soutěže "FOTKAFILM" .  Opravdu nádherné fotografie  pořízené právě pomocí dronů...



Některé záběry jsou opravdu úchvatné. Doslova plné "atmosféry"...



K vidění bylo spousty stánků pro nejmenší:



Děti si mohly zkusit nějaký pokus, sestavit letadélko, dokonce bylo k vidění i "sestřelování" dronu míčkem.
Dron řízený jedním z vystavovatelů volně poletoval na ploše, děti měly za úkol malým molitanovým míčkem dron zasáhnout. Krásné...

Pro ty nejmenší připravené elektrovozy a hřiště:


A další soutěže například ovládání pásového terénního vozítka:


Prakticky všude poletovalo něco ve vzduchu. Když byl pilotem někdo hodně malý, většinou se to válelo na zemi vrtulemi dolů, nebo to odletělo někam hodně daleko...



Poměrně hodně jsme se zdrželi se synkem u stánku SPŠE Plzeň. Byla u nich možnost si sestavit na originální destičce plošných spojů malé světýlko s SMD LEDkou a CR2032 baterií. K dospozici mikropájky a instrukce od studentů - lektorů... PS vyroben frézováním pomocí systému dělicích čar.  Spoje ve stylu loga školy!  Moc hezké, vtipné -  velká pochvala!!



Pochválen byl od lektorů  i Martin za kvalitu letování! Pravda má už něco "odpájené" pomocí TS-100 , tak mu SMD  nedělalo až takový problém.  Navíc je mladý, dobře vidí!


Další místo, které mě zaujalo byl  stánek servisní firmy :


Dal jsem s nimi krátkou řeč a zkusil jsem taktickou otázku: "Umíte opravit vadný přenos videa ( FPV )  u Phantom 2 vision ?  Vše ostatní včetně telemetrie OK "  .. Odpověď sice zněla fundovaně ve stylu, že je vadný modul, který už není k sehnání., ale technici nejspíš až tak tento fenomenální problém u P2 v+ nestudovali, neboť na webu je dnes již spousty odkazů jak problém vyřešit prostým přehrátím FW u modulu.  ( http://ok1mhk.blogspot.com/2017/04/phantom-vison-2-nefunkcni-fpv.html )

Takže mým sítem neprošli , neuspěli, bohužel..

Mnohem více mě zklamala skutečnost, že na Plzeňské akci nebylo možno zakoupit pivo. Myslel jsem tím pravé pivo Plzeňské - minimálně Gambáč, nebo plnotučnou dvanáctku. Sice v nabídce jediného stánku s pivem byla nějaká jedenáctka s názvem Bohemian Pils a Raven světlý a Hells Bells ...



........ ale nejsem znalec, ty divné názvy ve mě vzbuzovaly pochybnosti,  ale  hlavně jsem nechtěl experimentovat. Vzpomněl jsem si , jak jsem kdysi zaexperimentoval s pivem značky  Budvar a celé odpoledne jsem z toho měl bolehlav.  Asi je pro Plzeňské pivo Dronfest příliš malá akce.


V místě byla k vidění i požární technika:


Na ploše měl stánek i "Hořejší"


Mne zaujal poslední model "multiprotokolového" rádia T16 :


Kromě klasických dronů bylo k vidění i spousty autonomních vozítek, pavouků - vesmě práce studentů SŠ. Bohužel jsem nepořídil fotogradii pavouka s šestnácti servy, se kterým se studenti umístili na prvním místě v Číně!!!






Celá akce velmi pěkná, za mě ale bylo lepší umístění v hlavní hale DEPA v minulém roce.
Procházení mezi stánky na úporném slunci je unavující. Na druhé straně se počasí vydařilo, lépe horko než déšť. Díky za pěknou podívanou a budeme se těšit příští rok!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pokud budete cokoliv psát, prosím zdržte se vulgárních výrazu. Vše ostatní se dá akceptovat :-)